there are things that can be and can't be shared..i keep the "can't be", i show u the "can be"~~ =D

Wednesday, April 27, 2011

hate you~

do you really want me to hate you?
yes, i hate you !
i'm hating you..


i'm sorry~
i must hate you..
sekian~

Tuesday, April 26, 2011

indahnya syurga~

aku pun xtau mcm mna nk describe betapa indahnya syurga~
br lepas dgq ceramah pasal syurga yg menderita..

dgq mcm pelik kan? syurga yg menderita..
dr apa yg aku phm..
nk masuk syurga tu susah, sbb tu ada perkataan menderita tu..
tp ustaz bg contoh..
kalau la solat 5 waktu tu diberi option sunat..
berapa ramai yg akan buat?
(semua x angkat tgn..)

see! ustaz bg contoh simple ja..

pasti la lawannya neraka tu senang nk masuk kan?
byk benda yg mudah boleh sumbat kita masuk neraka..
huu~ bila pikir blk.. seksanya neraka..

p/s: jika ada kesilapan, mohon di betulkan~

aku pun x reti nk describe pnjg2..
kalau kalian dgq sendiri..
ada rs eager dlm diri tu nk masuk syurga.. =)

sekian~

Sunday, April 24, 2011

3 AKID (our reminiscence)

hari ni terpanggil2 nk buat entri psl sekolah pasal ada org 'provoke'..
hahahah~

ni lah orgnya~

entri ni khasssss untuk budak 3 akid
kalau bkn budak 3 akid pun xpa,
lai2 baca~ =..=

wey, aku seronok masuk kelas ni, x tipu ah..
semua sporting dan sporty..hahah! (tu tipu)

walaupun kaum adam pupus di telan dek zaman waktu tu..(?)
kadang2 budak laki la penyeri kelas pun kan?
sbb hampa HINGAQ !
tmbh2 ang, ifwat oi..
dan2 kena pulak waktu ustazah aimah..

serius kelas paling best kelas ustazah..
aku x kata la kelas lain tu x best..
tp ustazah lebih menggumbirakan..

xtau la pasepa, susah nk lupa benda2 yg jadi dlm kelas agama..
antaranya ialah~
>sesi mengeja dlm jawi..
(ada sorg tu salah eja zikir..agak2 mcm mna jd?)
>belajaq pasal istinjak..
ada sorg ni tny kt ustazah
'kalau guna kayu, x masuk selumbaq ka ustazah?'
=.= (mmg x matang)
byk lagi lah, ustazah kan lawak2 sket time tu..
xsah kalau x gelak~

tambah2 aku dgn huda
budak berdua ni mmg dasat..
mungkin yg duk hujung x perasan..
sekali gelak
(kadang2 x lawak mana pun)
boleh runtuh 3 akid (hyperbola sket)
dh la duk depan pintu..=="

ni ada la sket bingkisan2 dan coretan2
masa kita form 3 dulu..


eda, nadia, huda, mai, yana~

cik lah, mai, ain, wada, munirah, huda, yana

mus, jep, ifwat, (adeh aku x ingat chinese sorg tu),
amir, zamanil, jihadi, hizam, shi hong

maafkan andai ada yg rs malu dgn ini gambar..
biasala, time ni kan budak2 lagi..
mmg comot..><
ok yg tu jelah kot

p/s: u ols jgn marah i kalau xda gmbr dlm ni ye..
i ada gmbr2 ni ja dlm koleksi..=)

sekian~

Saturday, April 23, 2011

cer tegur baik2, jgn ler ghope itu~

~Firstly, kawan pompuan. hurm~ jap2... aku rasa aku tertinggal 2 golongan r.... huhu... okeh2.. firstly, pompuan. Aku akan layan diorang memang aku tak endah. Tak kesah ler diorang nak watpe, nak tertonggek ke, nak terlompat ke, g mampus r... aku tak kesah pun pompuan2 nih. hahaha...~


~tapi ade pompuan yang dok terhegeh2, konon dia lah yang paling lawo sekali. Paling seksi sekali, paling meriah sekali, tuh memang aku tak tengok r... kalau tengok pun, aku maki, dalam hati dengan berkata:

"apekejadah minah nih, macam sindrom down jeh pakai shawl meriah2... dengan ribbon sane, klip2 sini, baju nak kaler putih pahtu transparent, suar ketat nak mampus, nampak sume lemak2 yang ade"

~hahahaha tapi tuh sume dalam hati je... nak voice out, aku sape? nak jijik, jijik sendiri2 dah... kang orang lain kate ape lak ye dak? hoho~

haha..aku ni asyik ambik 'quote' org ja kan..
haha..suka hati den lah yo~
x..cuma nk ckp kt sini, terutama sekali kepada saudara yg tulis 'quote2' di atas~

abang..(bg sedap sket)
(nak tny "bila aku kawen dgn kakak kau" ke?)
tnya lah~

try baca ayat yg di 'bold' kan tu~
xnak voice out ye bang?
dh abang p letak kt blog tu mcm voice out la jugak..
just x keluarkan VOICE je..

abang kalau beriya2 x suka wanita pakai shawl
abang cakap la elok2 k..(ayat nada mkn penampaq)
walaupun bercakap dlm hati..
kalau dh terbiasa bercakap dlm hati,
x mustahil terkeluar dr mulut x lama lg..
nak2 pulak tercakap kuat2 n depan org lain..
dr niat nk tegur dia ke arah kebaikan, trus dapat kebencian ja dr wanita tu..
cer abang tegur elok2, mna tau dpt buat isteri?
dapat pulak yg sejuk mata memandang n baik~
dh kawen nt, baru la tukar sikit demi sikit penampilan dia..
hati wanita ni xdak la BATU sgt..
sikit ja yg macam tu
ye..tau..salah satu cara amar makruf nahi mungkar tu dgn hati,
tu pun selemah2 iman..
tp bukan mcm ni kan caranya?
hati tu di gunakan untuk niat menasihati bukan membenci, mengkeji, memaki~

tgk la perkataan2 yg digunakan..
(aku yg perempuan even x pakai shawl meriah pun rs sakit hati)
sbb aku perempuan~

abang mesti dh cukup sempurna kan..
xpakai seluar pendek atas lutut, solat 5 waktu x tinggal..
jaga pandangan mata, n semua yg baik2 lah..
alhamdulillah kalau abang mcm ni..
hope dpt isteri yg sepadan dgn abang nanti~

jgn marah2 ye sedare..i'm sorry !
cuma ingin melepaskan apa yg terbuku
sekian~

Friday, April 22, 2011

boyfriend, pakwe, boy, balak, hubby~

>aku pun xtau kenapa aku p buh gambaq ni~

>uhhhhhhhh bocan x de pkwe..!!! cam c*al...!! uhhh tnsion2..wekk!!!!!!!!!! ngek tol uh.., huhuhhuhuhuuh...;*(

>kowg tlg la aq..? emmmm ary nie aty aq ckt agat.....eeee ksut la nak pk pcal pkwe2 nie.... mykitkan aty je kan kowg.... bdo2 je uh...eee ksut uh... bdo tol...?
ap la eak smua laky sme je...eee gram ye...kUSUT...!!!!!! :*(

>hahahhah....nak wat cam ne..? nak ts gan dy syg la.... x sg aq nak pts gan dy....bia la dy wat gai...jnji aq x nak akt kan aty dy..2 je....nak wat cam ne ag myra... da 2 yg dy nak... tme je la... da pnat nk ngs ag../ag akt ayt law ask ngs je... tol un....

emmmm bocan ya la...

>da x taw nak wat e g la... cam nak mti pon ad uh!!!!!!!
tension agat2..emmmm ad pkwe cam x de pkwe mykitkan aty je.. nak wat cm ne kan.. da dy syg kat awex lme dy...redha je la..ap ley wat...

>nak pkwe.. nak pkwe.? bcan nie..cp nk jd pkwe sy....? hahahhehehekihkih

KALAU LA YG NI ADIK AKU, AKU BALIK RUMAH, AKU NK PENAMPAQ AJAR CUKUP2..

SBB AKU PUN X TERUK SAMPAI MCM NI~

BUATLA APA YG BOLEH, BG CERAMAH FREE KA,

REPORT KT MAK ABAH KA..

HAHA..AKU PUN XTAU KENAPA AKU EMO SGT..

ADIK>KALAU XDAK BF PUN KENAPA DIK?

AKAK X BORING PUN..

YELA..TAU LA KALAU ADA PAKWE,

MESTI MCM NI(MESEJ):

-SAYANG MKN APE HARI NI?

-SAYANG DH MANDI?

-SAYANG XNK TIDO LG KE?

-MORNING, SAYANG.

- SAYANG BUAT APA TU?

-SAYANG COMEL LA HARI NI..

AND3~ LAST SEKALI

-SAYANG, JOM BREAK

MNA LA NK BOSAN KALAU ASIK MCM NI..YE DAK?

EVEN DUK MESEJ BENDA SAMA PUN, X PERNAHNYA NK BOSAN~

HMM~BILA ADIK BUAT MCM NI,

NMPK SGT AWAK TU TUNDUK DKT LELAKI..

KALAU YE BORING, BUAT BIASA2 SUDAH..

LELAKI TU MYBE SERONOK TGK

AWAK DUK MEROYAN MCM TU..

PK SAMA, JGN NK SERONOK SGT NK ADA PAKWE..

KALAU DH RS BOLEH NK JD KAN PAKWE TU AS

YOUR HUSBAND, TU LAIN LA PULAK HALNYA..

JGN LA NK MINTAK PAKWE MCM TU..

AWAK INGAT YG DEKAT FB NI SEMUA BAIK2 KE..

SEMUA LELAKI, NO OFFENSE OK?

AKU X CKP SEMUA..

HMM, JELAS BLEH NMPK AWAK NI BUDAK KECIK SEKOLAH..

AKAK DULU PUN SEKOLAH, RAMAI JE YG MCM NI..

HUHU..TO U, ADIK..AKAK X HARAP AWAK BACA NI..

SBB AWAK ADA SIKIT2 HUBUNGAN DGN AKAK..

KANG AWAK XPUAS HATI PULAK KAN..

DAH KALAU NK TERASA PUN XPA..

SBB AKAK HONESTLY X SUKA BUDAK2 MCM NI..

DAH AKAK SAPA??NK SIBUK2 HAL ORG..

HEE~ SBB AKAK PEREMPUAN..

SAYANG SUAMI SGT2 BLEH LG TERIMA, SYG BF?HMM

OK ~ SEKIAN~


Thursday, April 21, 2011

bila dh lama x update blog

pulun gila
x sampai sebulan lg aih x update
tp aku dapat rs otak aku xdak idea nk suruh tgn ni taip apa..


p/s: sekarang ni, aku rs sgt malas..xdak mood..
nk tidoq dan x lupa juga nk bunuh org yg sedikit sebanyak dh menyusahkan aku..
aku mintak maaf kepada org tersebut..
tahap kesabaran tu kdg2 ada batasnya..
tolonglah kembali ke pangkal jalan..
ingat lah sama Allah dgn mak ayah hg~

tu ja sekian~





Tuesday, April 12, 2011

off

see u soon !
i may not write in my blog for a few days...
a few months mungkin..
sapa tau a few years..=P

mencari identiti sebenar
n perlukan tumpuan yang serius~
hehe..
percaya sgt la kt aku ni..

p/s: kalau ada pa2,
sila hubungi melalui skype, ym..
(tu pun kalau on la..;p)

fb?
xkot..jrg online..fb is bosan~
xpon,post ja surat..
ok dah !

nah flying kick~ =P

Sunday, April 10, 2011

melongkangkan :P

hari ni happy sket..=)
sbb dapat jumpak......
BOYFRIEND ! love3..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sapa yang percaya tu mmg kesian sgt lah!
apa yg best sgt jumpak bf korg tu..=D
aku jumpak org yg lebih best dr yg tu..

aku jumpak abg2 kakak2 n anakbuah2 aku..
yang seronoknya lg dpt melongkangkan bola bowling..
hahah!
sapa suruh ajak dayah p main..
konfem merata la benda bulat tu p~~
=="
x reti main lah !

kalau la ada tournament bowling..
kot yang bg masuk longkang terbanyak yg menang,
org tu pasti AKU~
yey !
mmg x matang~

pa2 pun, terima kasih semua !
seronok
almaklumla jakun lg bab2 bowling ni..
kalau bleh nk stay lg main smpai mlm..(over)

sekian~

psssstt: td p taman tasik titiwangsa..nmpk byk belangkas..
hee~ meregeh kot..
pastu, kak ipar aku ckp
"eh2 mcm dia sorg pulak yg ada bf, org lain xda"

hey kau yang couple..
kau buat aku rs huh! xnk!
haha..sbb aku takut aku jd mcm kau..
mst bf aku nanti (kalau ada la..) rimas, bf kau x rimas ke?=P
hmm..pkir la org lain sama yg lalu lalang kt situ ok?
kau tu nmpk sgt budak sekolah lg..
yg tu je.. nah senyum =)

time couple nk ye pgg tgn, cer tgk lepas kawin..
suami kau jln depan, kau jln belakang..
dgn anak2..
(ops..lelaki jgn marah..x semua mcm tu)

Saturday, April 9, 2011

count on me, and i'll be there~ =)


If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends

Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you

i dedicate this song to my friends lah, tau !
ambik2..
saya sayang kawan2 saya..=)







pada saya boleh, tp jangan pada Allah~

mmg macam ni ka perangai manusia2 sekarang?
dia akan lupa bila dia senang, dia akan ingat bila dia susah..
mungkin aku pun mcm ni..
kadang2 it happens tanpa kita sedar..

aku akan cuba memaafkan kalau kalian lupa aku..
sbb aku pun nk kalian memaafkan kalau aku buat kalian mcm ni..
SAYA MINTA MAAF, kawan2, sedara mara dsb~
aku selalu rs aku disisihkan oleh seseorang..
tp mungkin niat dia baik..
who knows, kan?
siapa la kita nk pandai2 meneka hati org lain..

yang ni situasi pada manusia, kalau pada Allah?

hmm.. "pada saya boleh, tp jgn pada Allah"
entri kali ni nk bgtau ni lah..=)
kalau kita ingat kt org lain time kita sedih,
and lupa dia time kita senang, yg tu mungkin boleh dipertimbangkan/dimaafkan..

tp jangan buat mcm ni pada Allah..
xkan nk aku bgtau jugak apa sebabnya jgn buat mcm ni pada Allah, kan..
kita masing2 dh besar..
masing2 tau fikir..
aku x percaya ada budak kecik yg baca blog ni..
*entah2 org besaq pun x baca, syok sendiri ja lebih~"

situasi dia senang ja, bila kita susah hati sbb masalah2 dunia contohnya,
apa yang kita cari?
kita pergi solat kan?
kita cari Allah..

tp kalau kita senang?
lu pikir la sendiri..
haha~ gangster gile!
yela, sesetengah orang tu, kalau dh senang, lg mau enjoy..
*situasi ni aku tujukan untuk diri sendiri jugak*

so, renung2kan dan selamat beramal
*aku dah biasa bab2 copy paste ni,hehe*

sekian~


Sunday, April 3, 2011

tunggu kamu datang

acu tunggu kamu lah baby dlm perut..
jgn mintak mcm2 dr mama kamu ok..
acu sayang mama kamu..shhh dia xtau..
=)

harap kamu sihat walafiat..
n comel mcm aimi,aqasha,afif,adam n alya..
amin~
(puji anak sedara sendiri..x salah kan?=P)

kakak aimi

abg qasha

afif

adam

alya

barisan tentera2 muda family en sahar dan pn zaiton..
haha~


Wednesday, March 30, 2011

berpeluh !

hari ni hari melawat nottingham..
bukan dkt uk ya..
malaysia..
SEMENYIH..

pnh dgr?
aku pun br ja tau ada tempat nama semenyih..
ada university of nottingham pulak..
even bukan kawasan bandar..

university tu dkt dgn broga hill..
kalau panjat broga, boleh nmpk uni tu dr atas..
td time menjelajah dalam uni, sunyi gila mcm xdak student..
xtau la p mna..x tny pulak..

once dh masuk rs berkobar2 nk belajar kt situ..
dgr pulak org2 kt situ bg semangat suruh buat yang terbaik..
tp dalam berkobar2 tu, berpeluh2 jugak.. =.=!

sbb...
fuh, berisiko !
huhu..
requirement nk masuk u tu..
bleh buat aku nganga luas2..
utk org yang excellent, boleh la nk bergumbira..

tidak perlu lah anda mengetahui apakah requirementnya ya..
takut nanti kalian ckp senang pulak..
habis la aku..^^,

yg tu ja, sekian~

nah sebelum bersurai, tgk gambar university ni dulu~

malaysia campus

Monday, March 28, 2011

aku married?

wahai kawan2, tolong jgn rs yang bukan2 sekiranya
anda melihat status tersebut di wall saya..
atau di mna2 sj lah~

biasalah..bila saya yang x penah gedik tiba2 nk menggedik..
kerana ini hanyalah rekaan sahaja..
tiada cop mohor nak mensahihkan keadaan..

lagipun saya tidak punya rs lagi buat masa kini untuk
menggantikan status single kepada double..=="
saya baru doploh..
itu adalah usia yang masih muda..=))

saya harap tiada salah faham yang berlaku..
ini hanyalah salah satu perangai kanak2 yang saya miliki..
walaupun doploh adalah angka yang agak mendadak bunyinya..
saya masih tidak boleh membuang perangai keanak2an saya..
(bajet muda)

don't get me wrong okay?
MAIN2 SAHAJA~

cinta saya pada yang satu
cinta saya juga pada kekasihNya
cinta saya, saya beri pada ibubapa saya
dan juga pada dia yang saya sendiri masih belum pasti siapa gerangannya
saya mengharapkan yang terbaik
yang boleh membimbing saya
yang boleh menemani saya meniti jalan Allah SWT

p/s: saya mau cari life saya dulu~

sorry lah.. bahasa melayu yang agak kurang sedap..
hehe..lama x buat karangan..

sekian~



Saturday, March 26, 2011

keling~

kt mana salahnya cara keling bercakap?
nk kata yg dorg tu ckp belit2,
ckp belit2 better dr cakap kurang ajar..
ckp belit2 at least x sakitkan hati org..

sory la nk ckp kt sini..
sesetengah org melayu tu lg TERUK cara bercakapnya kalau nk banding dgn keling~

sory lg sekali..kt sini, aku nk ckp cara org melayu yg xtau adab..

kejadian berlaku kt rnr seremban..
kami br blk dr melaka, ada wajadiri..
mood tgh baik la ni dpt 2nd place..
and penat la sket..
aku xtau kenapa, aku rs aku yg paling penat..
pdahal x dapat medal pun..
=)
tp alhamdulillah, 2nd place is more than enough..

berhenti kt rnr, solat n makan..
time ni la, kami semua tringin nk mkn cool blog tu..
kalau tau mcm tu cara layanan, sumpah aku x beli doe !

biasa la kalau dh sorg serbu, semua la serbu sekali..
silap kami, xtau kt mna..
silap cik kak-cik kak tu, x senaraikan order..
bhai, org kalau menjual, x boleh nk cari satu kertas dgn pen ka?
dah tu kalau beratus org beratur nk cool blog, beratus2 la cik kak nk ingat semua yg dorg order?
hebatnya cik kak~~~

dah tu marah kami2 ni..
ingat kami budak sekolah ka?
even budak sekolah pun, x payah nk marah2 aih..
tua saja xtau adab..
macam mana kami yg muda2 ni nk hormat kalau yg tua2 ni xtau nk ckp elok2?
habis nk kami ja yg hormat, cik kak x payah..
uih.. p dok hutan la mcm tu..
senang !

apa salahnya cakap elok2..
"ye dik, nk order ape?
la..byknye..kejap akak ambik kertas nk tulis order korg..
ok, ckp sorg2.."

ni x..
"kejap2 ! sekali lagi ! order sorg2 la..sape coklat, sape abc?!, coklat berape?!"
(sambil buat muka marah, yg buat kami semua menyampah esp aku !)

kami cakap..
"bayar sekali semua, yg kami order td.."

dia ckp..
"la.. asal x ckp? jgn ckp mcm keling, dik..(sambil2 tu, marah pekerja dia) ambik order! ambik order!
ni sape yg order abc td?!"
(aku la..AKU !)

cik kak ni mmg xtau manner lah !

dalam hati aku..
"go to heaven !"
(maaflah..)

x penah aku rs baran sampai mcm ni..
cik kak penat, aku pun penat..
tp apa guna pkataan 'kawal' kalau x tau nk guna?

kawal la kemarahan tu selagi mana boleh..
kalau nk sampai darah naik ke muka pun xpa..
sampai berasap telinga pun xpa..
merah2 muka pun boleh..
nk nangis sbb terlalu geram?
silakan..
tp kdg2 tu aku pun x dpt kawal..
mcm td..
xtau la pasepa emo sgt..
then lepas kt blog..

yg tua dihormati, yg muda disayangi..
sama2 la main peranan..
yg tua jgn harapkan dihormati kalau anda sendiri x tau hormati yg muda..
yg muda jgn harapkan sayang kalau anda xtau nk sayang org yg lebih tua..

mintak ampun atas ketelanjuran kata..
saya tringin nk berkata2 gaya org yg x punya adab..

mohon maaf !
sekian~





Saturday, March 19, 2011

x boleh surrender !


what ever happen, dayah..
you have to say: you should never surrender..
you are in the middle of the war..
so please, you should never surrender..
you can make it..

but believe in Allah..
He gives you what you need, THE STRENGTH..
if you are asking for the best, and you are doing the best,
tawakal~

keep working on it..
keep moving through it..
you should never surrender..

your life is not the 'cause,law and effect'..
life is not 1+1=2
life can be 5-1=0
so, if you are unable to do things beyond your ability, it's okay..
you should never surrender..

Allah itu maha adil, dayah..
that's why..believe in Allah..
we do not receive the things we want, but we receive the things we require..
go and get it !
insyaAllah~





Sunday, March 6, 2011

tertekan

tertekan..


hati sakit!

rasa macam kena tusuk pedang
sekian~

Thursday, February 17, 2011

comel kannn? =)

~npea unx uatx axO chum ny hah ??? axO cygx glerr tat unx ,, tada cpea yg daa dlm aty axO sela!n unx ,,,twOox arx!!!! y ???? adOya! axO pnatx lurh nux pjOkx pjOkx unx . ck!wt ck!Wt mOa clahx kn axO ,,,dq! cndq! tamOa cq!e clah .~

~nOw ! axO s!ngle cdaa ,, tada blakx ,, tada yg sk!t aty ,, tada yg merana ! ckunx ! axO bebas dq!e j**n s!*l tOe ,, lpa kn smOa psay dy ,, n angp dy tada dlm edOp axO ,, uke !~

~Ta gne r qO!!aq ta bruk2 an qO lam fb pn da kre bek r!!.. Ske2 qO akp aq yg uat 'hal',bkn QO ke yg uat hal ha!!!!mlOt qO jge bek sket ae!aq lum bka cte qO pn da kre bek r!tOk pgthuan Org lua,lau ta tau mslh aq gn die,jgn MSUK CMPUR!!~

~ckunx nyx skOoL axO chum pl*q* gy ,, ta bez lnsOnx ,, chum *** gy daa ,, duwk plax nan uwgz yg blezx chum dax dax ! erggHHH !!!!~

~axO tlahh !lanx twanx yunx axO twanx clmewx nyy ,, hnyaa dsbB knx lukyy jwhx ,, axO pjOx taa dyy ttapx taa cyewx axO ,, axO pOwnx tatawOx nux pjOx chum naa gy ,, pn!NX PLAA AXo ,,CPEWX YUNX DAA !DEA ToO GtOo arx axO ,, cdeyy ny ,, nyy cmOa bab j*t*x s**l tOo ,, kalOx taa dsBb kN dyy bndaa nyy cmOa taa brlkOo ,, s!al !!! s!al !! ta py axo arapx dptx twanx nux dyy al!X ARX ,, CoZ AXo CYGX DYX CGTX .!!!~

~Azm aq taOn bru nie na ubh skp lOrh..Aq na ubh skp aq yg pns brn n ske mki org!..Aq mnx map Org yg pena aq mki..~

~Aq benggang r gn b**e nie!!lau ye pn qO na beckp adq angkt ksygn qO tO agk2 r sket!!!qO egt aq hmx sgt gn adq qO ke?!qO ta ya na bjet bgus je!!!0rg cm qO buang mse aq je hrmt!~

eh, ada pulak yg ingat ni aku tulis.. bukan la..
sakit ah tgn aku nk tekan caps lock..
rajin pulak aku kan?eh axO laaa..

comel sgt kan??! =='

p/s: kwn2,kalau x phm, jgn tnya aku ye..
aku sndri pun x phm sgt apa yg kakak2 ni duk merepek..

ni mesti sesi luah perasaan la ni..
n most of them, pasal lelaki, kwn, adik beradik angkat..

alahai~~

xyah bercinta la senang..asyik nk sakit hati ja..
adik syg, ke kakak syg, xtau lah..

kalo xnk org msuk cmpur,
xyah post la kt ruangsaya, mukabuku, kawan-ter..
dh pasti dan tentunya ada org komen,n mknanya tu masuk campur lah~
adik or kakak pegi je tumbuk dinding kalau dh geram gila2..

>>aku pun xtau pasaipa aku allergic sgt dgn org mcm ni..
huhu~ tulisan tu..hmmmm..
mmg la fb kau, keyboard kau, jari kau..dan kau2 lah..
tp x salah kan kalau bt shortform elok2..

SEKIAN~

Monday, February 14, 2011

terbanggggg~

seronoknya tgk kgkwn ramai dh terbang n nk terbang very2 soon..
nmpk mcm senang ja kalian nk fly..
knp kan?

rezeki namanya, Alhamdulillah..
pegi lah negara org baik2..
blk m'sia nt, semoga dpt keja cpt2..

to:
aini syafiqah
norazwani
siti amirah
alia syahirah
fazril
ilyas
redhuan
ku azzuin
tengku nadiah
salehana
sarah
n ada lg lah..
ramai sgt..=)

moga selamat sampai kt tempat belajar masing2..
im gonna miss u guys, kawan2..

(^^,)v



Tuesday, February 8, 2011

yaya


*YAYA*
ada penah nampak ini nama di mana2?
haha..merata2 boleh dijumpai..
aku pun salah sorang jugak makhluk yg org panggil 'yaya'..
yg tambah h kt belakang pun ada..
'yayah'
eh dh mcm dear yayah pulak..
oh tu bukan aku..hee~

tp sekarang ada makhluk comel yg pakai nama ni..
nk tgk sapa dia?
see below.........^^,


ya..ini la beliau..yaya..
nama penuh dia Nur Alya Delisya..
alya..alya..alya..
trus jd yaya..
yang ni anak sedara yg latest..
terhangat di pasaran..
pantang ajak sembang..
mmg kaki sembang ini budak..
tp bunyi jela..
yg baca ni jgn la skema sgt ye..
of kos la dia x ckp mcm kita2 yg normal ni..=)
sembang cara dia la..haha~
seronok ajak dia sembang..
nk try sembang dgn dia?
len kali ok? xD

tp sebab aku jarang org panggil yaya,so aiman x kisah..
n biar dia jd...
~~yaya junior~~

(><,)v

Thursday, January 13, 2011

10M11 im happy to be here with u guys..=)



xnmpk kan nma kt bwh tu..
yg pastinya..aku yg tudung pink tu!(nk jugak tu)
tgk la dr kiri yg atas tu ye..
~cuap,chong,susan,ah hwa~
~jue xi,janmen,vivian,jxi,stephanie,simren,nadiah,dina,fasihah,naimah,aku,bella~
~artik,ummi,yan ling,wei sin,sin chi,syira,syeqa,farah n visha~
kali ni ckup 25 org..=)

muka smua mcm nk tergelak ni smua angkara si cameraman yg lawak n skema..
haha..buleh plak time nk kira tu,smbil2 buat gaya..
he said: senyum~~~~~~(sambil angkat tgn mcm org conduct kior)
maybe x rs sgt sbb korg xda kt sni..
dia ckp lg sblm tu..: nt lepas ambik gmbr formal,
bolehla buat gaya ramah mersa dan berkasih syg..
(ayat xleh blah)
pa2 pun,abg tu sempoi~

mcm2 kerenah kgkwn sekelas aku ni..
time2 x hepi,ada ja yg buat kami gelak bahak2 dlm kelas..
paling kurg pun,senyum..
kira ok la kan..remedy~ xD

1 malaysia kan?hehe..
smuanya baik2..
semoga boleh jumpa lg sampai kita habes study,kerja,kawen..
(hahaha)

thx vivian..i took these pics from ur fb..thx for tagging me in dis album..=)